ELÄIMESTÄ LUOPUMINEN

Joskus voi tulla eteen tilanne, että omasta rakkaasta lemmikistä on syystä tai toisesta luovuttava.
Se voi olla taloudellinen tilanne, omistajan fyysinen kykenemättömyys huolehtia lemmikistään, tai ettei voimat vaan enää riitä lemmikin vaatimaan huolenpitoon.
Ole huoletta. Me ymmärrämme ja haluamme auttaa sinua. Ota rohkeasti yhteyttä meihin niin mietitään yhdessä mikä on paras tapa toimia juuri sinun lemmikkisi kanssa.

KUN ELÄIN KARKAA

Joskus käy niin että lemmikki jostain syystä pääsee karkaamaan tai jättää palaamatta kotiin.
Ymmärrettävästi silloin omistajalla on suuri hätä.  On kyseessä sitten kissa tai kilpikonna.
Vainu Eläinetsijäkoirat tavoittaa neuvontanumerosta 041 805 9423. Heiltä saat kaiken tarvittavan tiedon lemmikkisi löytämiseen.

KUN ELÄIN SAIRASTUU

Lemmikin omistajalle tulee väistämättä eteen tilanteita kun eläin ei voikkaan enää hyvin. Syitä voinnin romahtamiselle on monia. Ja se tietenkin huolestuttaa omistajaa todenteolla.
Älä jää yksin miettimään ja murehtimaan.
Konsultoi eläimen oireista aina ensin eläinlääkäriä soittamalla valitsemallesi eläinlääkärille. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä asioissa soitto PÄIVYSTÄVÄLLE eläinlääkärille. Puhelinnumerot löytyvät meidän kotisivuilta osiosta TÄRKEITÄ YHTEYSTIETOJA. Seuraavaksi omistajaa huolettaa millä maksetaan eläinlääkärikulut. Täysin ymmärrettävää. Älä jää sitäkään murehtimaan yksin. Voit olla yhteydessä alueesi Eläinsuojeluyhdistyksiin ja pyytää rohkeasti apua myös lemmikkieläinten eläinlääkärikustannuksiin. Jokaisen avuntarvitsijan tarve punnitaan tapauskohtaisesti.

HAVAITSET KALTOINKOHDELLUN ELÄIMEN

Ikävä kyllä näihinkin joskus törmää.
Voit olla yhteydessä meihin ja pohditaan yhdessä miten tulisi toimia tai vaihtoehtoisesti voit tehdä itse eläinsuojeluilmoituksen osoitteeseen elainsuojelu@kotka.fi

ELÄINSUOJELULAINSÄÄDÄNTÖ

Eläinsuojelulainsäädännön ja lisätietoa eläinsuojelusta löydät tästä linkistä.