Surullisia uutisia

19.08.2021

❗️KUVAMATERIAALI VOI JÄRKYTTÄÄ❗️ 

HITTO MITÄ PEETÄ!!!! 

Useampi auto kaarsi pienen kesämökin pihaan. Autoista nousi eläinsuojelun tiimiläisiä. Kaikilla varuisteinaan hengityssuojaimet, kenkäsuojat, hanskat, haavi ja 20 kuljetuskoppaa.

Mökin ikkunasta kurkki useita kissoja. Mökin ovi avattiin ja näky oli surullinen ja se HAJU! Sille ei löydy kuvaavaa sanaa. 

Mökki oli täynnä kissoja. Isoja ja pieniä. Ruokaa eikä vettä ollut näkyvillä missään. Tyhjiä peltipurkkeja kuitenkin reilusti, mikä kertoi että joku kissoja käy ainakin joskus ruokkimassa. Kissan ulostetta ei löytynyt mistään. Se kertoo meille ettei ruokaa ole ollu riittävästi saatavilla.

 Ei ruokaa, ei mitä ulostaa. Ja se mitä ulosteita on mahdollisesti ollut on toiminut ravintona kun muuta ei ole ollut saatavilla. Katse kiinnittyi likaisella lattialla olevaan möykkyyn mitä yksi kissoista söi. Alkuun näytti että hiiriateriaa siellä nautiskellaan. Tarkempi tarkastelu paljasti että ateriana nälkäisillä kissoilla olikin vastasyntynyt kissanpentu. 

Ei tarvinnut kauan etsiä kun mökin nurkasta löytyi juuri synnyttänyt emo pesemässä jäljellä olevia kolmea pentuaan. 

Mielen valtasi viha! Kuinka kukaan ihminen voi tehdä tälläistä. Hitto mitä Peetä!!! (tämä lause kaunisteltu) 

Ei siinä auttanut jäädä vihaan märehtimään. Yksi toisensa jälkeen kissoja nostettiin kuljetuskoppiin ja kannettiin autoon. 

Autot täyttyivät ja kissoja vain riitti. Välillä ajettiin 40km tyhjentämään autoja ja tultiin takaisin tyhjien kuljetuskoppien kanssa. Taas autoja täytettiin. Mökki oli tyhjä kun olimme kantaneet 36 kissaa autoihin. Kissat olivat peloissaan, eivätkä ymmärtäneet että tämä oli heidän loppuelämänsä ensimmäinen päivä. Jonain päivänä se niille valkenee. 

Suuri kiitos Helsingin eläinsuojeluyhdistys Ry, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys Ry, Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistys Ry ja Etelä-Kymenlaakson valvontaeläinlääkäri Anne. Upeaa yhteistyötä jälleen kerran❣️ 

SIJAISKODEISTA KISSOILLE ON PULAA❗️ 

Pystyisitkö sinä toimimaan yhdistyksen sijaiskotina? https://www.ekey.fi/sijaiskodiksi/ 

Voit tukea eläinsuojelutyötä rahallisesti: 

MOBILE PAY: Lähetä lahjoitus numeroon 36725 

TILISIIRTO: FI05 4108 0011 4569 62 Pyydämme lahjoittaessasi ystävällisesti käyttämään viitettä 8484. 

Keräyksen järjestäjänä on Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistys EKEY ry. Voimassa olevan rahankeräysluvan numero on RA/2020/621. Lupa on voimassa toistaiseksi. Vastaamme mielellämme kysymyksiin: tavoitat meidät parhaiten puhelimitse numerosta 045 332 6161 tai sähköpostise osoitteesta posti@ekey.fi. 

Kiitos tuestasi❣️