Ruokalahjoitukset yhdistykselle

17.02.2021

YHDISTYKSELLE TULEVAT RUOKALAHJOITUKSETūüźĪ

Yhdistykselle tulee paljon ruokalahjoituksia, joista olemme erittäin kiitollisia.
Meit√§ on l√§hestytty kysymyksill√§ ett√§ meneek√∂ kaikki lahjoitusruuat yhdistyksen el√§imille? Vai jaetaanko niist√§ my√∂s yksityisille ihmisille? Ent√§ kun ihmiset lahjoittavat avattuja pusseja ja p√§iv√§ysvanhaa ruokaa? Miten toimimme niiden kanssa? 

Ruuat säilyvät pitkään vaikka parasta ennen päivä olisikin mennyt.
Avatuissa kuivaruokapusseissa pyrimme selvittämään avauspäivämäärän lahjoittajalta.
Avatut sek√§ p√§ivysvanhat ruuat pyrimme ottamaan heti k√§ytt√∂√∂n. Joskus niit√§ kertyy niin paljon ett√§ niist√§ riitt√§√§ jaettavaksi my√∂s muillekin. P√§√§asiassa kuitenkin lahjoitusruoat menev√§t yhdistyksen hoidossa olevien el√§inten k√§ytt√∂√∂n. Ruokittavia suita riitt√§√§ kyll√§! 

Silloin kun on mahdollista, niin olemme jakaneet meille niinsanotusti "ylim√§√§r√§iset p√§iv√§ysruuat" niit√§ tarvitseville, tapahtumissa joissa olemme olleet esill√§. Olemme osallistuneet my√∂s v√§h√§varaisten lemmikkiperheiden ker√§yskampanjaan yhteisty√∂ss√§ Diakoniaty√∂n ja Kotkan kaupungin kanssa. 

Roskiin emme heit√§ mit√§√§n ruokaa. Meist√§ onkin hienoa, ett√§ p√§iv√§ysruuille tulee k√§ytt√∂√§, eik√§ niit√§ tarvitse heitt√§√§ roskiin h√§vikkin√§. Yhdistyksell√§ pidet√§√§n tarkkaa kirjanpitoa el√§intenruoista ja seuraamme varastokirjanpidolla ruuan kulutusta,  sek√§ ruoan k√§ytt√∂kohdetta. Meill√§ ruokaa menee el√§intalolle, yhdistyksen sijaiskoteihin, loukutukseen ja pieni osa lahjoitukseen.

Varastokirjanpito eri ohjelmilla "ty√∂llist√§√§" yhden vapaaehtoisen ihmisen. Siin√§ on paljon ty√∂t√§. Haluamme kuitenkin pit√§√§ tarkkaa tilastoa siit√§, mihin ihmisten lahjoitukset ja yhdistyksen omat ruoka-ostokset menev√§t, miss√§ ajassa ja miss√§ m√§√§rin. 

Vuonna 2021 uusiin omiin koteihin on lähtenyt jo liki kaksikymmentä kissaa ja tällä hetkellä yhdistyksellä on 34 kissaa sekä yksi pupu. Osa heistä jo odottaa sitä omaa loppuelämän kotia ja toiset ovat vielä toipilaita. 34 kissaa syö reilu 3,5 kg märkäruokaa päivässä.
Kuiva- ja raakaruuat,  sek√§ namit viel√§ t√§m√§n lis√§ksi.

Osa kissoista noudattaa erikoisruokavaliota, joka osaltaan tietysti nostaa yhdistyksen ruokakustannuksia. Ekeyn eläintalon kissoilla on herkkupäivä lauantaisin. Silloin heille tarjoillaan kalaa tai lihaa.

Olethan tutustunut jo sivuiltamme l√∂ytyviin el√§imiin?  L√∂yd√§t Jaakko-pupun, kauniin tytt√∂nelikon Mantan, Minkan, Matildan ja Mariskan, nuoren kovia kokeneen Ruusa-neidon, hurmaavan luppakorva-Mortin, sek√§ muita heid√§n kohtalotovereitaan odottamassa omaa loppuel√§m√§n kotia. 

Kiitos ett√§ olet mukana tukemassa t√§rke√§√§ el√§insuojeluty√∂t√§‚Ě£ÔłŹ

Jos sinulla on kysytt√§v√§√§ yhdistyksen toiminnasta tai muusta el√§insuojeluun liittyv√§st√§ asiasta, ota rohkeasti yhteytt√§ s√§hk√∂postiimme posti@ekey.fi tai kilauta meille numeroon 045 332 6161. Vastaamme mielell√§mme kysymyksiin! ‚ėļÔłŹūüźĪūüźįūüź∂