Kissan valjasulkoilu

02.03.2021

Muistutuksena kissan valjaissa ulkoiluttavaa suunnittelevalle! 

Muista että mitkään valjaat eivät ole 100% varmoja ettei kissa niistä pääsisi karkaamaan.
Kun aloitat valjaiden hankkimisen, ota kissa mukaan eläinkauppaan, jossa valjaat voidaan sovittaa ja säätää sopivan kokoisiksi . Samalla asiantuntija opastaa valjaiden laiton kissalle.
Totuta kissa valjaisiin hyvin sisätiloissa ja käytä totuttamiseen riittävästi aikaa.
Tämä muistutuksena siitä, että kissan päästessä valjaista ulkona karkuun voi kissan kiinni saaminen olla vaikeaa tai kissa voi myös kadota lopullisesti. 

Aiemmin vapaana ulkoillut kissa on haasteellinen opetettava valjaisiin ja aikaa tulee käyttää todella paljon.Olemme yrittäneet ottaa kiinni yhdistykseltämme adoptoitua kissaa nyt lähes kolme kuukautta.Alkuun saimme havaintoja kissasta ja tiesimme suurin piirtein millä alueella kissa liikkui. Yhtäkkiä kissasta ei tullut kuitenkaan enää mitään jälkeä jälkikoirallekaan.

Kissa oli aiemmin loukutettu, joten meillä oli käytössämme kolme erilaista loukkutyyppiä.
Käytimme verkkoloukkua, vaneriloukkua ja kanuloukkua. Kaikissa on sama toimintaperiaate, mutta näyttävät erilaiselta. Loukkuja naamioitiin ja niihin laitettiin kaikki mahdolliset syötit, kaloista lihoihin. Raakana ja kypsennettynä. Apuna ihmisten lisäksi oli riistakamerat, loukkuvahdit ja jälkikoirat.

Öitä vietettiin taivasalla grillaten ja autoilla ajettiin toivoen näköhavaintoja. Toisinaan jalkauduttiin. Sääolosuhteet olivat sateista koviin pakkasiin. Haastetta tuo suuret lumikinokset metsissä, joiden läpi toisinaan joutui viemään loukkuja. Yhdistyksellä ei ole omaa kanuloukkua. Saimme lainaksi Kymin ja Karhulan riistanhoitoyhdistykseltä kaksi erikokoista kanuloukkua. Kiitokset heille siitä❤️

Olemme nyt tilanteessa että jää vain arvailujen varaan kissan kohtalo. Olemme hyvin surullisia tästä. Alue josta kissa oli päässyt omistajaltaan karkuun, alueet mistä on tullut näköhavaintoja ja alueet mitkä jälkikoira on merkannut on laputettu. Eli kissan kuvalla varustettuja kylttejä on laitettu ihmisten näkyville.

Jäämme odottamaan nyt näköhavaintoja ja toivomme parasta🙏
Kiitos kaikille tähän asti mukana olijoille ja näköhavainnoista meille ilmoittaneille ihmisille. Pidetäänhän silmät auki edelleen. 🐱💛

EPÄTOIVO

"Onnellinen olin kun kodin sait.
Turvaa vain ihmisestä hait. 

Puhelinsoitto muutti mielen.
Kun olit valjaista karannut läheltä oven pielen. 

Surullinen oli soittajan ääni.
Tunteet pyörii sisällä pääni. 

Pitkään me sinua etsitään.
Luovuteta ei milloinkaan.
Kuukausi toiseen vaihtuu.
Toivo sisällä alkaa hiipuu. 

Etsintäpartio yötä päivää päivystää.
Kuvasi mielessä säilyttää.
Vaan ei auta niksit asiantuntijan.
Jonnekin hävisit taakse tavoittamattoman. 

Surullinen olen minä.
Tulisitpa takaisin sinä".